Startershypotheek.nl

Startershypotheek.nl is in het leven geroepen voor alle starters in de huizenmarkt die behoefte hebben aan meer informatie over het kiezen en regelen van hun eerste hypotheek. Samen met het jonge en ambitieuze team achter dit nieuwe concept heeft Factif gebouwd aan dé plek waar je alle informatie kan vinden met betrekking tot het regelen van je eerste woning. Nieuwsgierig wat wij hebben gerealiseerd? Lees dan snel verder!

Informeren met effect en dynamiek: de interactieve video

Je eerste woning huren of kopen? Welke hypotheekvorm is gunstig voor jouw situatie? En hoe zit dat eigenlijk met je maximale hypotheek als je een ondernemer bent of een studieschuld hebt? Allemaal vragen waar je als starter rekening mee moet houden, waardoor het nog wel eens overweldigend kan zijn wanneer je voor het eerst de woningmarkt betreedt. Een belangrijke factor tijdens de ontwikkeling van Startershypotheek.nl was daarom om alle informatie op een overzichtelijke manier te presenteren aan haar bezoekers.

 

Een kenmerkende feature van dit nieuwe platform is daarom de interactieve video die in de website is geïntegreerd. In deze video wordt de bezoeker met behulp van animaties aan de hand meegenomen in het voorbereidingsproces van zijn eerste hypotheek. Doordat de kijker met een paar klikken zelf het verloop van de video kan bepalen, wordt er op een dynamische en effectieve manier de meest relevantie informatie verstrekt aan de bezoeker.

Interactieve video Startershypotheek.nl

Gebruiksvriendelijke customer journey

Bij het realiseren van de conceptontwikkeling en maatwerk applicatie is niet alleen sterk rekening gehouden met de doelen van Startershypotheek.nl, maar ook met de behoeften van haar bezoekers en het design. Naast de interactieve video is er daarom voor gekozen om de eenvoud en het gemak van Startershypotheek.nl terug te laten komen in het strakke en interactieve webdesign.

 

Door het traject naar de eerste hypotheek op te delen in verschillende fases, krijgt de bezoeker duidelijk in beeld wat hem te wachten staat en wordt de bezoeker op de homepage stapsgewijs meegenomen naar zijn eerste huis. Deze interactieve en gebruiksvriendelijke customer journey bevat daarnaast eventuele uitstapjes naar extra artikelen en interactieve video’s, die uitleggen wat de bezoeker allemaal moet weten en kan tegen kan komen tijdens zijn reis naar het afsluiten van zijn eerste hypotheek. Hierdoor wordt er niet alleen een consistent verhaal uitgedragen, maar kunnen bezoekers van de site zich ook op een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke wijze oriënteren.

 

 

Startershypotheek.nlStartershypotheek.nl

Maximale hypotheek rekenmodule

Hoeveel kun je op basis van je inkomen maximaal lenen? Wat zijn de maandelijkse lasten waar je rekening mee moet houden en welke hypotheek past het best bij jouw situatie? Dankzij de ontwikkelde maximale hypotheek rekenmodule op Startershypotheek.nl kan de bezoeker antwoorden op deze vragen krijgen en hiermee eventuele financiële risico’s van een eigen koopwoning beperken. De rekenmodule is gecreëerd middels een API koppeling die de site toegang geeft tot het datasysteem van de Nationale Hypotheek Garantie. Hierdoor hoeven bezoekers niet meer naar een externe omgeving te gaan om hun maximale hypotheek te berekenen en kunnen ze met het invullen van een aantal vragen eenvoudig en overzichtelijk hun maximale hypotheek en andere benodigde kosten in kaart brengen voor het realiseren van hun eerste woning.

 

Startershypotheek.nlResultatenvoorbeeld rekenmodule