Factif ShopMaster, het alternatief voor Magento 2

Webwinkeliers die momenteel gebruik maken van het e-commerce systeem Magento 1 hebben slechts nog een klein jaartje om te beslissen of ze hun webshop migreren naar Magento 2 of een geheel ander systeem. Vanaf juni 2020 zal Magento 1 namelijk niet meer ondersteund worden. Wat betekent dit voor je webshop en welke mogelijkheden heb je?

Gevolgen einde Magento 1

Magento 1 is één van de veelgebruikte e-commerce platforms waar webshops op draaien en mogelijkheden zoals zoekmachine optimalisatie en catalogusbeheer biedt. Aangezien de kern van Magento 1 oorspronkelijk uit 2007 stamt en zijn functionaliteiten de snelle e-commerce ontwikkelingen niet meer kan bijbenen, is Magento 2 in het leven geroepen.

Met de komst van Magento 2 is tevens aangekondigd dat Magento 1 niet meer gesupport wordt en er een einde komt aan het beschikbaar stellen van updates en beveiligingspatches. Voor de huidige gebruikers van Magento 1 betekent dit dat het niet meer mogelijk is om je webshop up te daten voor optimale prestaties en veiligheid. Met het einde van Magento 1 ondersteuning, komt dus ook een einde aan de veiligheidsgarantie van je webshop.

Einde support Magento 1

Einde Magento 1

Overstap Magento 1 naar Magento 2?

Hoewel Magento 2 veel verbeteringen met zich meebrengt, is de migratie verre van eenvoudig. Zo moet je goed rekening houden met een aantal grote bottlenecks bij het overwegen van een migratie:

  • Magento 2 kenmerkt zich als een compleet nieuw e-commerce systeem, waardoor je je webshop helemaal opnieuw moet bouwen.
  • Zwaardere hosting eisen, duurdere hosting kosten.
  • Extensies, plugins en koppelingen dienen opnieuw ontwikkeld te worden omdat ze niet meegenomen kunnen worden naar Magento 2.
  • Thema’s, designs en maatwerk codes raken verloren bij de overstap en zullen ook opnieuw geschreven moeten worden.
  • Hogere licentiekosten, die tevens niet meer per jaar worden berekend maar afhankelijk zijn van je online jaaromzet.

Kortom, je webshop overzetten van Magento 1 naar Magento 2 brengt voordelen met zich mee en lijkt voor de hand liggend. Het is echter goed om te beseffen dat de voordelen die Magento 2 biedt niet innovatief zijn in de e-commerce markt en de migratie veel voeten in de aarde heeft. De (her)ontwikkeling van je webshop en migratie van je data, extensies, thema’s en maatwerk codes kost veel tijd en geld, dat vergelijkbaar of zelfs duurder is dan het overstappen naar een andere e-commerce aanbieder. Het is daarom niet verkeerd om je ook te oriënteren bij andere e-commerce oplossingen en je opties breder te trekken dan Magento 2.

Hét online omnichannel alternatief: Factif ShopMaster

Een alternatief e-commerce platform voor je webshop is Factif Shopmaster van Factif. Factif ShopMaster is speciaal voor en met fashion retailers ontwikkeld en kent eveneens veel functionaliteiten om effectief e-commerce te ondernemen. Een zeer kleine greep uit de mogelijkheden zijn onder andere:

  • Eén overzichtelijke en eenvoudige beheeromgeving voor webshop(s), producten en orders
  • Mobiele ondersteuning
  • Zoekmachine optimalisatie
  • Diverse marketing promoties/tools
  • Koppeling aan diverse dropshipping, payment, logistieke, affiliate en review partijen

Kassasysteem integratie

De Factif ShopMaster heeft echter ook unieke e-commerce oplossingen die zich onderscheiden van andere e-commerce platforms, zoals Magento. Een belangrijk verschil en voordeel is bijvoorbeeld dat een POS-systeem integratie mogelijk is met Factif ShopMaster. Door de webshop flexibel te integreren met je bestaande kassasysteem heb je geautomatiseerde synchronisatie van product-, voorraad-, en klantinformatie en heb je hierdoor altijd inzicht in actuele verkoopinformatie.

Webshop op maat

Een ander groot voordeel met de Factif ShopMaster is dat je je webshop en business niet hoeft aan te passen naar de specificaties van een platform. Doordat het Factif platform zich flexibel meebeweegt met jouw wensen en behoeftes, kun je het design en de functionaliteiten van je webshop op maat laten maken en je zo onderscheiden van andere retailers.

Neem vandaag nog contact op voor meer informatie over Factif ShopMaster of om de migratie van jouw webshop te bespreken.

Bel met 0570609941 of mail naar info@factif.nl