Kathmandu

Kathmandu voorziet sinds 1994 alle Nederlandse reis- en outdoor liefhebbers van hoogstaande buitensportproducten. Of je nu gaat kamperen, hiken, een reis maakt door de tropen of juist op wintersport gaat, bij Kathmandu zul je slagen in het vinden van de perfecte uitrusting voor jouw outdoor activiteit. Met winkels in Utrecht en Amsterdam en de door Factif vernieuwde online shop, is Kathmandu jouw vertrekpunt voor een avontuurlijke reis!

Kathmandu webshop overview

 

Een nieuw, stevig en warm jasje 

Ook de webshop van Kathmandu gaat al een lange tijd mee. De allereerste Kathmandu online store is in 2010 gelanceerd om haar fysieke winkels in Nederland online te versterken. Gezien haar online succes, was de webshop in 2013 vervangen. Inmiddels zijn we alweer ruim vijf jaar verder en bestaat Kathmandu.nl meer dan 10 jaar. Tijd dus om de webshop een nieuw, stevig en high quality jasje te geven, zoals we altijd van Kathmandu zijn gewend! 

Het nieuwe design oogt sfeervol fris, overzichtelijk en wekt reiskriebels op bij de bezoeker. Naast het nieuwe design is er gewerkt aan de responsiveness van de webshop en heeft het inmiddels een verbeterde mobile first design. Dit houdt in dat bezoekers zorgeloos kunnen oriënteren en shoppen in de webshop, ongeacht van welk device ze de online store bezoeken. Of je nu op je laptop, mobiele telefoon, desktop of tablet de online winkel van Kathmandu bezoekt, de webshop is gebruiksvriendelijk en even overzichtelijk!

 

Kathmandu webshop design

 

Slimmere koppeling en marketing 

Naast de nieuwe front-end is er in de back-end ook flink gesleuteld aan de online store. Zo hebben onze ontwikkelaars een slimmere koppeling gemaakt met ACA Fashion Software. Hierdoor is de Kathmandu webshop geïntegreerd met de kassasystemen van de winkels, waardoor omnichannel ondernemen nog toegankelijker is geworden. Klanten kunnen gemakkelijk artikelen online bestellen en aan de kassa van een van de Kathmandu winkels in Utrecht of Amsterdam afrekenen zonder dat Kathmandu het overzicht van alle klant- en productinformatie verliest!

 

Kathmandu mobile product overviewKathmandu product view mobile

 

Verder dan een webshop 

De nieuwe Kathmandu webshop functioneert niet alleen als een kanaal waar consumenten gemakkelijk en snel producten online kunnen kopen. Bij de ontwikkeling van de vernieuwde online store was er immers de wens om de webshop ook te gebruiken als een belangrijke tool om Kathmandu’s expertise op het gebied van outdoor en travel over te brengen op haar bezoekers. Met behulp van informatieve en inspirerende blogs helpt Kathmandu avonturiers bij de voorbereiding van hun volgende reis. Met adviezen, tips en aanbevelingen weten bezoekers precies waar ze op moeten letten bij het aanschaffen van bijvoorbeeld hun reis-, kampeer-, of buitensportproduct. Is er meer behoefte is aan persoonlijk advies? Dan wordt de consument van harte uitgenodigd in een van de fysieke winkels waar de Kathmandu experts klaarstaan voor alle vragen.