Google: een gebruiksvriendelijke website is nodig!

Afgelopen week heeft Google officieel aangekondigd dat ze vanaf 21 april de mobiele bruikbaarheid van een webshop laten meewegen als rankingfactor binnen de mobiele zoekopdrachten.

Google prefereert mobiele website bij tonen zoekresultaten - Factif Unieke E-Commerce OplossingenEen logische beslissing die al snel gevolgen voor je shop kan hebben als die niet voldoet aan de definitie van Google voor een gebruikersvriendelijke webshop. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je webshop op een pc, tablet en smartphone goed bruikbaar is. Dit noemen we een responsive webshop.

Responsive webshop

Een responsive webshop zorgt ervoor dat je bezoekers op alle apparaten de shop goed kunnen gebruiken. Google vindt dat shops die responsive zijn, prettiger en beter zijn voor bezoekers en laat die daarom hoger in de zoekresultaten zien.

Vanaf 21 april wordt het dus ook officieel een rankingfactor. Oftewel, je komt er als ondernemer niet meer onderuit om je webshop goed te laten vertonen op mobiele apparaten. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op, we informeren je graag naar de mogelijkheden.

Meer weten over responsive webshops?