Contact met Factif

We vertellen u graag meer over onze unieke e-commerce oplossingen.

Bel of mail ons om te kijken of we iets voor je kunnen betekenen.

0570 609 941

contact

Mobile webshop

De smartphone en tablet zijn de belangrijkste apparaten geworden, waarmee je klanten je webshop bezoeken. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je webshop er ook goed uitziet op de kleinere schermen van deze apparaten.

Vinger vervangt muis

Mobile devices brengen ook een andere manier van browsen met zich mee. De vinger vervangt de muis en het scherm kan gekanteld worden wat een hele andere indruk geeft. Al dit soort uitdagingen neemt Factif mee in de realisatie van een webshop. Op basis van een responsive design zorgen we ervoor dat je shop er op alle apparaten goed uitziet en gemakkelijk gebruikt kan worden.

Belangrijke uitgangspunten die we hanteren bij het realiseren van de mobiele variant van jouw webshop zijn:

  1. Creëer een krachtige gebruikerservaring
  2. Zorg voor korte bondige pagina’s
  3. Zorg ervoor dat alle elementen bruikbaar/leesbaar zijn op een mobile device

Responsive design

Responsive webdesign is een benadering van webdesign, waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

Touch-commerce

Touch commerce is de nieuwe loot aan de immer groeiende e-commerce boom. Deze term verenigt twee belangrijke recente ontwikkelingen: e-commerce en tablets.

De kenmerken van touch commerce vertonen gelijkenis met het bekendere "couch commerce". Oftewel: de online consument zit niet meer achter zijn computer te shoppen maar hangt 's avonds relaxed op de bank en shopt via de iPad online. Belangrijke drijfveren achter de opkomst van deze vorm van e-commerce benadering zijn:

  • de snelle groei in het gebruik van "aanraak"/"touch" apparaten zoals smartphones en tablets;
  • groeiende behoefte van de consumenten om via deze apparaten online te zijn;
  • de snelle groei van vraag en aanbod van aanraak gevoelige apparaten.

Met de opkomst van de tablet - waarin de iPad een heel belangrijke rol heeft gespeeld - verandert ook de wijze waarop consumenten webshops willen gebruiken. Vegen is het nieuwe klikken. Op deze manier zorgen tablets ervoor dat webshop aanbieders serieus moeten gaan nadenken over hoe usable hun shop straks nog is.

Bron: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Complete.png

Meer weten over e-commerce en mobile?