Contact met Factif

We vertellen u graag meer over onze unieke e-commerce oplossingen.

Bel of mail ons om te kijken of we iets voor je kunnen betekenen.

0570 609 941

contact

Bruikbaarheid en vormgeving

Een bruikbaar, mooi design, intuïtieve vormgeving en optimalisatie voor ieder formaat beeldscherm. Dat is de basis van een optimaal vormgegeven webshop. De webshop vormt het gezicht van jouw onderneming en moet daarom een uitstraling hebben die bij jou past en de doelgroep aanspreekt. Daarnaast is het verschrikkelijk belangrijk dat jouw klant niet verdwaalt in je webwinkel.

Tegenwoordig zijn we via allerlei apparaten de hele dag online. Op de mobiele en vaste apparaten wil je jouw doelgroep graag een consistente indruk geven.

Factif heeft veel ervaring met het ontwerpen van webshops die een mooie en unieke uitstraling weet te combineren met een toegankelijke structuur. Daarnaast coachen we ook regelmatig designers bij het ontwikkelen van vormgeving voor webshops volgens het principe “vorm volgt functie”.

Ook techniek

Bij webdesign praten we in eerste instantie over de visuele aspecten, maar er is een stevige band met de achterliggende techniek. Omdat deze twee onderdelen regelmatig niet door dezelfde persoon worden uitgevoerd, kan ook een verdeling worden gemaakt tussen webdesign, dat zich voornamelijk richt op de front-end van websites, en webdevelopment (webontwikkeling) wat zich op de backend, of technische realisatie ervan richt. Factif zorgt voor een continu dialoog tussen de twee expertises, zodat beide elkaar versterken in plaats van in de weg zitten.

Responsive design

Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

Google adviseert nadrukkelijk het gebruik van responsive design. Zij melden dat hiermee de kans het grootst is dat een website hoog in de zoekresultaten naar voren zal komen.

Bron: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Complete.png

Meer weten over vormgeving en usabiity?